Yazar Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

Devir teknoloji devri olmaya başladığından bu yana online olarak para kazanmak ve belli bir kitleye hitap etmek artık birçoğumuzun hayalidir. Sonsuz bir evrene benzetebileceğimiz bu network ortamında sayısız iş ve platform bulunmaktadır. Kimilerimiz sadece keyif için yapsa da bazılarımız ise bu durumu gelire dönüştürme çabasındadır. Hal böyle olunca akla gelen basit yöntemmiş gibi görünen bir iş de aslında yazarlık işidir.
İçindekiler
Yazar Olmak İsteyenlere Tavsiyeler
Yazar Olmak İsteyenlere Tavsiyeler
Devir teknoloji devri olmaya başladığından bu yana online olarak para kazanmak ve belli bir kitleye hitap etmek artık birçoğumuzun hayalidir. Sonsuz bir evrene benzetebileceğimiz bu network ortamında sayısız iş ve platform bulunmaktadır. Kimilerimiz sadece keyif için yapsa da bazılarımız ise bu durumu gelire dönüştürme çabasındadır. Hal böyle olunca akla gelen basit yöntemmiş gibi görünen bir iş de aslında yazarlık işidir.

Göründüğünden karmaşık fakat bir o kadar da eğlenceli olan yazarlık için bugün siz değerli okuyucularımız için bazı tavsiyelerde bulunacağız. Öncelikle yazar olmak istiyor musunuz? Bunu kendi içinizde tartışmanız ve bazı yazılarınızı insanlara okutmanız gerekmektedir. Ne kadar çok fikir o kadar sizi bu yola sürükler diyebiliriz.
1.Neden Yazarlık Yapmalısınız?
Yazarlık sadece makale yazarlığı değil aynı zamanda senaryo, skeç, kitap ve/veya …… diye uzatabiliriz bu kategorileri. Yazarlık mesleğiniz özellikle bir network üzerinde yapmayı düşünüyorsanız eğer günümüz dünyasında bir tık tabiri ile ulaşamadığımız bilgilerin olmadığını görürsünüz. Bu durum ise yazılarınızın bir süre sonra dikkat çekebileceği, viral olabileceği veyahut ta hızlı bir şekilde okunabileceği anlamını taşımaktadır.

Bir haber yazarı iseniz çevrenizdeki ufacık olayların bile bir şekilde haberini yapabilirsiniz. Gündeme dair yorumlarınızı yazabilirsiniz. Bu şekilde içeriklerinizi arttırabilir daha fazla insana ulaşabilir hatta ve hatta bu durumdan belli miktarlarda gelir dahi elde edebilirsiniz
2.Yazarlığa Nasıl Başlarım?
Eminim ki birçoğunuzun aklında aynı soru vardır. Bir işe başlamak için sorulabilecek en absürt sorulardan biridir aslında nasıl başlarım sorusu. Bunun nedeni nasıl başlayacağınız değil de bu mesleği yapmak isteyip istememenizdir. Yine de bu konuda bazı tavsiyelerimiz var tabii ki. Öncelikle ilgi alanlarınızı ve ne üzerine yazabileceğiniz konusunda kendiniz ile tartışın. Sonuçta bu meslek diğerlerinin aksine sevmeden yapamayacağınız bir meslektir.
Kendinizi tanıyorsanız yeteneklerinizin farkındasınızdır. İlgi alanlarınıza göre kendinize bir konu belirleyebilirsiniz. Örneğin iyi bir teknoloji takipçisisiniz. Güncel teknolojileri takip etmeyi ve erişebildiğiniz teknolojileri deneyimlemeyi seviyorsunuz. İster kendinize bir blog açın, isterseniz sosyal medya platformları üzerinden devam edin teknoloji ile ilgili yazılar yazarak insanları bilgilendirip interaktif bir şekilde kendi kitlenizi oluşturabilirsiniz. Güncel teknolojiler ile alakalı bilgileri takipçiniz ile paylaşarak aslında yazarlık mesleğinin ilk adımı atmış olabilirsiniz.

3.Hangi Konularda Yazabilirim?
Yazarlık yaparken aslında yukarıda da belirttiğimiz gibi konu bulmak tamamen kendi ilgi alanlarınızla ilişkilidir. Siyasetten anlamayan bir insanın siyaset üzerine yazması, o yazının okunamaması anlamına gelmektedir. Hal böyle olunca anladığınız ya da araştırmayı sevdiğiniz konularda kendi görüşlerinizle yazmanız daha doğru olmaktadır.
4.Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Öncelikle yazım ve noktalara hatalarına dikkat etmenizde fayda var. Anlatmak istediklerinizi doğru ve anlaşılır bir şekilde karşı tarafa aktarmanız gerekmektedir. Anlam kaymaları özellikle virgül ile çok fazla olduğundan noktalama işaretleri ilk kural olabilir.
Yazdığınız yazının özgünlüğü ikinci kural olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta ve hatta birinci kuraldan kimi zaman çok daha önemlidir. Bunun sebebi ise özgün olmayan yazılar telif hakkına tabii tutulabilir. Bu yüzden yazarken eğer ki kendi bilgilerinizle değil de araştırıp yazıyorsanız özgünlüğe ve ifadelerinize çok dikkat etmeniz gerekmektedir.

5.Blog Yazarı Olmak için Yapılması Gerekenler
Blog yazarlığında tamamen kendi özgün düşünceleriniz veya bazı insanların yaptığı gibi deneyimlerin paylaşılması genelde ön plandadır. Bir blog veya bloğunuzu yansıtan bir sosyal medya hesabı kurduğunuzda tamamen kendi düşünceleriniz ile deneyimlerinizi paylaşabilir istediğiniz kitleye hızlı bir şekilde erişmek için çalışabilirsiniz. Unutmayın ki ne kadar özgün olursanız o kadar sağlam bir kitleye ulaşabilirsiniz.

6.Yazılarınızı Yayımlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?
Özellikle bilgilendirici olarak yazdığınız yazılarda görselaçıklamalaradikkat etmeniz gerekmektedir. Görsellik her zaman sizi ön plana çıkarabilir. Bununla birlikte yazılarınızın okunacak font ve büyüklükte olması gerekmektedir. Sosyal medya yayımlarınızda görselliğe önem verip insanların dikkatini çekmek zorundasınız. Aksi halde kullanıcı kitlesine erişmeniz uzun zamanlar alabilir.
Başarmak İçin Dibi Görmek Mi Gerekir? ile ilgili olan makalemize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sizde önerilerinizi bizimle paylaşabilir, değerli yorumlarınızı makalemiz üzerinden iletebilirsiniz.
Aklınıza takılan diğer konular için ”Aklınıza Takılanlar” kategorimizi ziyaret edebilir, Bizleri sosyal medya aracığı ile takip edebilirsiniz. Aklınıza takılan cevabını aradığınız konuları iletişim kısmı veya sosyal medya üzerinden bizimle paylaşabilir. Yorumlarda da belirtebilirsiniz. Sizde anlatmak isterseniz iletişim kutumuz üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Sizden Gelenler kategorimizde sizlerde yer alabilirsiniz.