İbrahim Akman Kimdir? İbrahim Akmanın Girişimleri Nelerdir? 2023

İçindekiler
İbrahim Akman Kimdir? İbrahim Akmanın Girişimleri Nelerdir?
İbrahim Akman Kimdir?
Girişimcilik camiasında adını onlarca kez duyurmuş İbrahim Akman 1985 yılında İzmir de doğmuştur. Asıl mesleği lisans eğitimini aldığı Maliye’dir. Mezun olduktan sonra belediyede görev yapan Akman kısa süre içerisinde belediyedeki işinden istifa etti. Mutlu olmak istediği mesleği yapmak isteyen Akman hobi olarak yaptığı internet projeleri üzerine çalışmaya devam etti.
Yazılım ve grafik konularında kendini geliştirip hayatına devam etmek isteyen İbrahim Akman bu konular üzerine kurslara yazılmaya karar verdi. Aldığı kurslarda istediği performansı sergileyemeyen Akman sorunlarla boğuşmak yerine direk çözüm odaklı bir şekilde hayata atılmak istedi. İşin çözümü ise işi bilen insanlardan yardım almaktı. Aldığı kurslar maddi manevi zarara mal olan Akman’ın pes etmeye hiç niyeti yoktu. Bunların neticesinde 2010 yılında İzmir de İZMO BİLİŞİM şirketini kurdu.
İbrahim Akmanın İlk Girişimi Nedir?
Zamanının tam bir Flash oyun dönemine denk gelen Akman ilk girişimine Flash oyunlarla başladı. Flash oyunların yükselişte olduğu o dönemde açtığı oyun siteleri, ekip arkadaşları ile yaptıkları yoğun özverili çalışma sonucunda ülkemizin bilinir siteleri haline geldi ve Akman ilk kazançlarını cebine koymaya başladı. Fakat topladığı bu para anca kira ve birkaç masa sandalyeden başka bir şeye yetmiyordu. Durum böyle olunca ekibi biraz daha genişletip farklı bir girişime geçmeleri gerekiyordu. Flash oyunların, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte ömrünün kısa süreceği tanısına varmışlardı.
Teknolojiyle ilgili olan İbrahim Akman ve ekibi insanların dünyadaki bütün teknoloji haberlerinin bir arada olduğu bir platform üzerine kafa yormaya başladılar. Sonuç olarak Webtekno fikrini hayata geçirmek için ilk adımı attılar.

Webtekno Nedir?
İbrahim Akmanın kurucusu olduğu İzmo bilişimin bir parçası olan Webtekno, geçmişten dünümüze dünyadaki teknoloji haberlerinin ülkemizde anlık olarak yayımlayan, samimi diliyle teknoloji severlerin odak noktası olmayı başarmış bir Teknoloji Haber sitesidir. Teknoloji konusunda merak ettiğimiz her konuda yayımlanan haber niteliğindeki makaleleri farklı platformlarda yaptıkları incelemelerle Webtekno sektörde adını duyurmaya devam etmektedir.
Youtube, Twitter ve İnstagram taraflarında özellikle çok ilgi gören Webtekno, yaptığı teknoloji incelemeleri ile Youtube tarafında ön plana çıkmıştır. Yeni teknolojilere fantastik bir şekilde sağlamlık testleri uygulayan ekip okuyucularını ekran başına kilitlemeyi başarmıştır.
Webtekno ardından günümüzde teknoloji severlerin alışveriş için güvenilir adresi olan Tekno Store ile devam etti.

Tekno Mağaza
İbrahim Akman’ın 2015 yılında kurduğu Tekno Store şirketi ile teknoloji severlerin ulaşamadıkları teknolojilere daha rahat bir şekilde ulaşması için çalışmalara başladı. Şirketin misyonu yurt dışındaki bilinen markaların ürünlerini uygun fiyatlarla tüketiciye ulaştırmaktır. İnceledikleri ürünleri bu platformda satmaya başlayan Akman’ın ekibi hedeflerini daha da büyüterek 2019 yılından İzmir’den sonra İstanbul’da da hizmet vermeye başladı. İstanbul da hizmet vermeye başladıktan sonra ürün yelpazesini genişleterek amaçladığı kalite standartlarını da bir tık öteye taşımayı başardır.
Sektördeki yenilikleri anlık takip eden şirket her geçen gün ürün yelpazesini daha da genişleterek müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir. Güvenilir alışverişin en önemli noktası olan kargolama işlemini özverili bir şekilde yapan şirketi hızlı kargolama ile müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedeflemektedir.
Girişimlerine hız kesmeden devam eden İbrahim Akman en belki de en büyük projelerinden biri olan projeye adım atıyor. Tekno Store Girişimi de İbrahim Akman’ın Exit yapan girişimlerinden bir tanesidir. 2019 yılında Exit yapmıştır. Exit yaptıktan sonra 2020 yılında girişime olan destek de sona ermiştir.

Kafa Topu
Belki de İbrahim Akman için tam bir dönüm noktası olan Kafa Topu oyunu, ilk önce kendi şirketi olan İzmo Bilişim bünyesinde başlamıştır. Süreci iyi analiz eden Akman ilerleyen süreçlerde oyunun başarısını göz önünde bulundurup yatırım alarak Online Kafa Topu oyununu İzmo Bilişim bünyesinden ayırdı. 2015 yılında Online Kafa Topu oyunu için Erdem Yurdanur yatırım yaparak, oyunu Mosomo adıyla şirketleştirdi.
Oyunun gelişimi ile oyuncu kitlesi gün geçtikçe artarken Akman, Kafa Topu 2 oyununu çıkararak büyük bir adım attı. Kafa Topu 2 oyunu kısa zamanda milyonların gözdesi haline geldi. Hal böyle olunca oyun adını birçok ülkede duyurarak globale açıldı. Sürekli güncel kalan oyunun yoğun ilgi odağı olmasıyla beraber dünya devlerinin de ilgisini çekti. Ardından 2019 yılının başlarında herkesi şaşırtan bir satış işlemi gerçekleşti. Tencent Games’in sahibi Miniclip’e satılmıştı. Bu satış işlemi ülke ve dünya gündeminde ses getirirken satış için yapılan net miktar kamuoyuna paylaşılmadı. Ancak tatmin edici rakamlara satıldığı konusunda ufak açıklamalar yapıldı.

Basketbol Arena
Akman’ın Kafa Topu’nun başarısı ardından 2018 de çalışmaya başladı basketbol oyunu olan Basketbol arena bire bir maç deneyimini oyuncularına yaşatıyor. Kafa Topu 2 ile beraber 150 Milyonun üzerinde indirme alan oyunun ardından gelen Basketbol Arena oyunu için Akman 250 milyon indirme beklediğini söyleyerek açıklamıştı oyunu. Oyundaki özellikler Kafa Topu severlerin yanında basketbol hayranlarının da odak noktası olmayı başarmıştı.
- 1 vs 1 online rekabet
- Kariyer modu
- Farklı ligler ile üst seviye liglere yükselme
- Haftalık Ligler
- Tamamen basketbol dinamikleriyle devam eden oyuncu hareketleri
- Efsane oyuncuları anımsatan özel karakterleri
- Kafa Topundaki gibi rakibe karşı kullanılabilecek özel güçler.
- Geliştirilebilir oyuncu karakterleri
- Oyuncu karakterlerinin özelleştirilmesi
- Günlük giriş ödülleri
- Kafa topundaki gibi kademeli sandıklar
- Haftalık turnuvalar ve etkinlikler
- Battle Pass sistemi
Oyun içinde bulunaktadır. Oyuncular için oldukça hararetli bir rekabet sunan şirket oyuncuları ekran başına bağlamaktadır.
İbrahim Akman bunlarla sınırlı kalmayıp birçok girişimde ve oyunda girişimci olarak yatırım yapmıştır. Yatırım yaptığı oyunlar zamanla ürün olarak çıkmaktadır. Kendi kişisel sosyal medya hesaplarında zaman zaman bu girişimler hakkında bilgi vermektedir.